Teemu Mäki – Kuinka olla mies tai nainen tai jotain muuta?
Näyttelyssä esillä olevissa valokuvissa, grafiikassa, elokuvissa ja maalauksessa on keskeisenä teemana sukupuoli. Kyseessä on jo kuudes soolonäyttely, jossa Mäki keskittyy tähän aiheeseen, mutta esillä on myös nyt ensi kertaa nähtäviä teoksia.
Monet näyttelyn teoksista ovat valokuvasarjasta Miten olla mies tai nainen tai jotain muuta? (How to Be a Woman or a Man or Something Else?) Valokuvasarjaa käsittelevä samanniminen taidekirja sai viime vuonna Vuoden Valokuvataidekirja -palkinnon.
Esillä on myös kolme lyhytelokuvaa. Onko sukupuolia kaksi vai enemmän? (How Many Genders Are There?) on dokumenttielokuva, jonka aihe on sukupuolen moninaisuus. Tavallista tappamista (Ordinary Killing) on dokumenttielokuva väkivaltarikoksista ja niiden tavallisimmista syistä. Koivutanssi (Dance Like Birch Tree) käsittelee ihmisen ja koivun suhdetta tanssin, musiikin ja runouden keinoin. Sukupuoliaiheen lisäksi näitä elokuvia yhdistää se, että kaikissa niissä musiikilla on tärkeä rooli.
Esillä on myös eräs samaa aihetta käsittelevä maalaus ja teemaan liittyvää grafiikkaa, jota Mäki on vuosien varrella tehnyt Grafiikanpaja Himmelblaussa.
Jussi Suonikko – Numbers stations
Mikä on salaperäisiä radiolähetyksiä lähettävien numeroasemien tarkoitus ja kenelle ne viestivät? Saako niitä edes kuunnella? Ääni-installaatiossa kuvitteelliset numeroasemat luovat kohinan ja musiikin rajapinnoilla liukuvia aavemaisia äänimaisemia, jotka tuntuvat etäännyttävän, vaikka ehkä niiden pitäisi herättää!
Jussi Suonikko on tamperelaistunut helsinkiläislähtöinen muusikko ja musiikkiteknologi. DIY-estetiikkaan mieltyneenä hän on työskennellyt äänisuunnittelijana ja laajalti äänitetuotannon eri rooleissa.
Avoinna
ke-pe 11-18
la-su 12-16