Katja Tukiainen: Dangerous Landscapes alkaen 18.3.2017

Katja Tukiaisen yksityisnäyttely on nimeltään Dangerous Landscapes (Vaaralliset maisemat). Tukiaisen tytöt seikkailevat nyt unenomaisissa ja kaleidoskooppimaisissa maalauksissa. Tukiainen tuo näyttelyyn sarjan uusia maalauksia vuodelta 2017 ja luo niistä sadunomaisen maiseman yhdessä nukkeveistoksen, seinämaalausten ja animaatioprojisoinnin kanssa Finlaysonin vanhaan Puuvilla-saliin. Ovatko tytöt vaarallisia, vaiko maisemat?

katjatukiainen2017 three bunnies small

Katja Tukiainen (s. 1969, Pori) on tunnustettu kuvataiteilija. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä ja niitä on hankittu useisiin julkisiin kokoelmiin. Jo 1990-luvun puolivälistä hänen maalauksensa alkoivat hehkua vaaleanpunaisen sävyissä ja niissä alkoivat esiintyä hänen suloiset mutteivät harmittomat tyttöhahmonsa. Tukiainen kutsuu hahmojaan hyväsydämiseksi tyttöarmeijakseen.

Tukiainen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Helsingissä. Tämän lisäksi hän on opiskellut maalausta Venetsian taideakatemiassa Italiassa. Venetsiassa hänet valittiin ensimmäistä kertaa kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin. Palattuaan Suomeen vuonna 1995 hän piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä. Tukiainen on ollut residenssitaiteilijana Italiassa, New Yorkissa, Unkarissa, Ruotsissa ja Japanissa.

katjatukiainen2017 cotton field girls small