ARI PELKONEN Galleria Himmelblaussa 15.10. – 13.11.2016 – Tervetuloa!

Ari Pelkonen | GALLERIA HIMMELBLAU | 15.10. – 13.11.2016

Tervetuloa avajaisiin lauantaina 15.10.2016 klo 16-18

Ari Pelkonen on tunnettu teoksistaan, joissa yhdistyy taidegrafiikan puupiirros ja maalaus. Teokset rakentuvat kerroksittain maalatuista, veistetyistä ja vedostetuista kerroksista. Pelkosen työskentelyssä puupiirros on tekemisen hidas vaihe,  maalaus puolestaa näyttäytyy nopeampana tekona, vapaana ja spontaanina. Tekniset tavat ja tapojen tuottamien jälkien  ilmentyminen ja vertailu ovat keskeisessä roolissa Pelkosen työskentelyä.

Pelkosen teoksia yhdistää figuratiivisuus ja teosten tarinat kietoutuu Pelkosen usein käyttämään ihmishahmoon. Teosten vahva kerroksellisuus voidaan tulkita kerroksina teosten ihmishahmoissa. Pelkonen toistaa hahmoissaan teemoja ihmisyydestä, keskeneräisyydestä ja kasvusta.

Galleria Himmelblaun näyttelyssä Pelkonen jatkaa työskentelylleen tyypillistä linjaa. Akryylimaalauksen rinnalle Pelkonen on tuonut piirustushiilen.

”Puu on tärkein materiaali työskentelyssäni. lman puisia laattoja teoksiani ei olisi. Hiilen tuominen työskentelyyn tuntui luonnolliselta. Puun ja hiilen suhteessa on jotain kaunista ja runollista.”

”Hiili näyttelee samanlaista roolia, puupiirrosvedoksia täydentävänä elementtinä kuin akryyli. Piirtäen ja hiilellä työskennellen saan selkeämmin esille kädenjälkeni, eritavalla kuin aikaisemmin akryyliä valuttaen. Teosten tekniset ratkaisut tai esimerkiksi yleisesti puupiirroksia yhdistävä estetiikka on helpommin monistettavissa kuin yksilöllinen kädenjälki.”

Ari Pelkonen (s. 1978) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2006. Hän sai Maecenas-killan nuoren taiteilijan palkinnon Nuoret 2009 -näyttelyssä ja hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2012. Pelkonen on ollut esillä useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla mm. Western Exhibitions galleriassa Chicagossa, Kunstverket galleriassa Oslossa ja Graphica Creativassa, Jyväskylän taidemuseossa. Ari Pelkosen teoksia on mm. Kiasman, Saastamoisen säätiön ja useiden suomalaisten taidemuseoiden ja yksityisten keräilijöiden kokoelmissa. Pelkonen asuu ja työskentelee Helsingissä.

www.aripelkonen.com | www.himmelblau.fi

Galleria avoinna Ti-Pe 11-17 | La-Su 12-16

pelkonennettikutsu