Anssi Kasitonni: The Missing Lenk ja lyhytelokuva Le Saboteur Himmelblaun pop upissa

Galleria Himmelblaun pop up -galleriassa on esillä Anssi Kasitonnin taidenäyttely, jossa on esillä veistoksia sekä palkittu lyhytelokuva Le Saboteur.

Anssi Kasitonni: The Missing Lenk – Puuttuva lenkki
21.9.–20.11.2022

Finlaysonin alueella, Siperian liikekeskuksessa, entisen American Dinersin tiloissa avautuu 21.9.2022 Grafiikanpaja ja Galleria Himmelblaun tuottama Anssi Kasitonnin näyttely The Missing Lenk – Puuttuva lenkki. Näyttely on saanut nimensä mukana olevasta samannimisestä teoksesta, joka koostuu seinällä olevasta rivistä lenkkiavaimia, joista yksi puuttuu. Kasitonnin mukaan: “Normielämässä se puuttuva on AINA joko kymppi tai kolmetoista, mutta tässä tapauksessa se on vaikea sanoa, koska lenkkiavaimet ovat melko robusteja, kuten näyttelyn muutkin veistokset.”

Anssi Kasitonnin veistosten maailmassa liikutaan amerikkalaisen autoilukulttuurin liepeillä ja sisällä. Teoksista voi olla vaikea sanoa onko tekijän suhde aiheeseen ironisen huvittunut vai todellista fanittamista. “Eikä se tässä tapauksessa ole oikeastaan edes tarpeen tietää, jokainen tulkitkoot aihetta ja teoksia mielensä mukaan. Voi myös olla, että tekijälle itselleenkin koko aihe on epäselvää pässinlihaa.”, Kasitonni toteaa.

Näyttelyn yhteydessä sijaitsevassa Himmelblaun Minicinemassa pyörii Anssi Kasitonnin juuri äskettäin parhaan ohjauksen palkinnon Kreikan Drama Film Festivaaleilla saanut lyhytelokuva Le Saboteur, joka on ranskankielinen agenttijännäri. Eläköitynyt sabotööri palaa vielä kerran hommiin. Tarkkasilmäinen katsoja saattaa löytää tarinasta juonellisia porsaanreikiä, mutta sellaiset unohtuvat nopeasti kun taikuri paljastaa temppunsa. Elokuva kilpailee tällä hetkellä myös Euroopan filmiakatemian pääpalkinnosta.

Avoinna: ke–pe 11–18, la–su 12–16.
Suljettu: ma, ti ja juhlapyhinä.
Paikka: Galleria Himmelblaun pop up -galleria Siperian liikekeskuksessa (entinen American Diners). Sisäänkäynti: Itäinenkatu 7. Finlaysonin alue, Tampere.

Lisätietoja
Pertti Ketonen, Galleria ja Grafiikanpaja Himmelblau
0500 625 564 / pertti.ketonen(at)himmelblau.fi
Näyttelykuvat: Laura Kuusa