Kari Cavén – Väärinkäsityksiä, Galleria Himmelblaussa 3.4.–8.5.

Kari Cavénin näyttely Väärinkäsityksiä levittäytyy Galleria Himmelblaun kahteen saliin. Esillä on laaja katsaus Cavénin tuotantoon.

Kari Cavén (s.1954 Savonlinna) on suomalainen kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Cavén sai 2014 Pro Finlandia -mitalin, ja on edustanut Suomea biennaaleissa Sao Paolossa (1987) ja Venetsiassa (1988, 1990, 1995).

Kari Cavén on suomalaisen taidekentän ensimmäisiä ja samalla johtavia kierrättäjiä. Hän aloitti taidemaalarina, mutta maalaaminen jäi jo 1980-luvulla. Italialaisen arte poveran (”köyhän taiteen”) innoittamana hän ryhtyi tekemään reliefejä ja veistoksia ylijäämämateriaalista, kuten puusta, metallista ja hylätyistä käyttöesineistä. Cavén on tuttu näky kierrätyskeskuksissa, romukaupoissa ja roskalavoilla. Taiteellista työskentelyään hän kutsuu näpertelyksi ja käsityöksi. Roheimmat teokset vaativat toteutuakseen hitsausvälineitä ja rälläkkää. Cavén kertoo osan tekemisen hauskuudesta tulevan työkaluilla leikkimisestä. Taiteilija muokkaa esineiden klassisia linjoja niin hulvattomalla tavalla, että merkitykset muuttuvat ja syntyy uusia ajatusketjuja. Töissä voi nähdä vaikutteita konstruktivismista ja surrealismista, mutta lopputulos on aina taattua cavénmaista tulkintaa. Humoristisilla nimillä on usein tärkeä merkitys teoksen kokemiselle.

Kari Cavén – Väärinkäsityksiä
Galleria Himmelblau
3.4.–8.5.
ke-pe 11-18
la-su 12-16
Finlaysoninkuja 9, kerros 2B
Finlaysonin alue, Tampere

Lisätietoja:
Pertti Ketonen, 0500 625 564 / pertti.ketonen@himmelblau.fi