Keitä olivat historian yläosattomat naiset? -livelähetys

Keskustelutilaisuus on muutettu koronarajoitusten myötä livelähetykseksi, joka on nähtävissä Grafiikanpaja Himmelblaun Facebook-sivujen kautta.
Galleria Himmelblaun Rinnat -näyttelyn kokoajan Anne Välinoron kanssa aiheesta keskustelevat FT Jaakkojuhani Peltonen ja historioitsija, lehtori Ville Vuolanto Tampereen yliopistosta. Tilaisuuden on järjestänyt ja tuottanut Anne Välinoro Kulttuurin Perikunta ry:stä. Hän myös juontaa tilaisuuden ja toimii haastattelijana. Tilat tarjoaa Galleria Himmelblau. Tilaisuus lähetetään livenä keskiviikkona 5.1.2022 klo 16.30-17.45 Himmelblaun näyttelytila Kutomo-salista ja on katsottavissa Himmelblaun Facebook-sivulta. Tauolla Tuija Kervinen lukee eroottisen novellinsa. Novelleja on myynnissä galleriassa. Klo 18–18.40 on mahdollista nähdä myös Anne Välinoron Kasvokkain-monologi.
Antiikin naiset saivat paljastaa rintansa myös muulloin, kuin imettäessään. Tänä päivänä yläosattomuus on rinta-aktivistien lempiaihe. Mikä rajaa soveliaan rintojen paljastuksen muusta yläosattomuudesta? Kulkeeko raja paljaissa nänneissä? Miksi Kleopatra on kuvattu taidehistoriassa lähes aina yläosattomissa? Entä miten taidehistoria on käsittänyt naisen kenties kiehtovimman ruumiinosan?
Kutomo-salissa nähtävä teemaan kuuluva näyttely ”Meitä vastassa on vaarallinen rinta”:
Valokuvat, valokuvaaja Emil Bobyrev
Rinnat-lyhytelokuva, Anne Välinoro ja Jan Senius (7 min., 2021)
Kehoina kuvissa Susanna Lyly ja Anne Välinoro
Näyttely on avoinna 9.1.2022 asti, ke–pe 11–18, la–su 12–16. Suljettu ma, ti ja juhlapyhinä. Toivomme näyttelyvieraiden saapuvan terveinä. Maskisuositus. Himmelblau tarjoaa maskit ja käsidesit. Vapaa pääsy.