Tanssivirtaa-festivaali vie nykytanssia Galleria Himmelblauhun

XX Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali 16.-21.5.2017 herkistää aisteja, tarkastelee esitysten rajoja ja puhuu ilmaisunvapauden puolesta. 20-vuotisjuhliaan viettävä festivaali tarjoilee kuuden päivän ajan laajan kattauksen nykytanssia erilaisissa muodoissa. Tanssivirtaa vie tanssitaiteen näyttämön ja valkokankaan kautta kaupunkitilaan ja taidegalleriaan.

Mikko Hyvösen koreografia crystal pieces: human beings johdattaa yleisön ja kolme esiintyjää ihmisyyden ja tietoisuuden äärelle Galleria Himmelblaussa lauantaina 21.5.  klo 17 Teos luo katsojien ja esiintyjien välille outoja ja ennen kokemattomia tilanteita liikuttaen energiaa, ihmisiä, ääntä ja tuntemuksia tilassa. Omien valintojen kautta katsojat tekevät kokemuksesta henkilökohtaisen.

Näyttelytiloissa läheisyyden ja kosketuksen havainnoista tulee yhtä lailla osa esitystä kuin visuaalisista, kuulollisista ja kinesteettisistä havainnoistakin. Aistikokemuksien herkistäminen luo inhimillisen kohtaamisen yleisön, esiintyjien ja taiteen välille.

Himmelblaun kevätsalonki-näyttelyssä on esillä Marika Mäkelän, Kaarina Kaikkosen ja Tiina Saariston grafiikkaa sekä Miina Äkkijyrkän, Samuli Heimosen ja Osmo Rauhalan uusia maalauksia.

CRYSTAL PIECES: HUMAN BEINGS

Koreografia: Mikko Hyvönen
Esiintyjät: Mikko Hyvönen, Terhi Kuokkanen ja Jaakko Nieminen
Tuotanto: Off/Balance
Yhteistyössä: Routa Company, Jyväskylän taidemuseo ja Helsinki Contemporary
Ensi-ilta: 17.11.2016, Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylä
Kesto: 40-60 min

LIPUT

15 € peruslippu
10 € opiskelija / työtön / eläkeläinen / tanssi- ja teatterialan ammattilainen

Lisätietoa festivaalista ja Mikko Hyvösestä

www.tanssivirtaa.fi

spacetimelove.com