Ystävätreffit yksinäisille: Taidetta ja taikuutta 30.9.

Galleria Himmelblau järjestää yhdeksättä kertaa Ystävätreffit yksinäisille perjantaina 30.9. kello 18. Taiteilijavieraana on Veikko Törmänen. Tapahtuma on osa Tampereen Galleriaviikkoa. Ystävätreffit yksinäisille on tarkoitettu kaikille uusia kavereita kaipaaville. Illan luotsaa tapahtuman äiti, projektipäällikkö Katja Villemonteix. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tämänkertaisten Ystävätreffien teemana on Taidetta ja taikuutta, sillä taiteilija Veikko Törmänen on myös taikuri. Hän on luvannut ohjelman lopussa esittää yleisölle illuusioita pelikorteilla. Ohjelmassa on aluksi kahvi- ja pullatarjoilu, Törmäsen taiteilijatapaaminen ja taidenäyttelyyn tutustuminen taiteilijan johdolla.

Galleria Himmelblaun kahdessa salissa on paraikaa esillä Veikko Törmäsen (s. 1945 Kuusamo)  taidenäyttely Neliön kanssa. Neliömieheksi itseään kutsuva oululainen pitkän linjan taiteilija on tuonut teoksiaan kymmenen vuoden ajalta Tampereelle. Törmäseltä on esillä maalauksia ja tilassa olevia teoksia.

Musta ja valkoinen toistuvat Veikko Törmäsen teoksissa, mutta kun hän käyttää väriä, hän tekee sen räväkkyydellä ja täsmällisyydellä. Vastakkaisvärit korostavat toisiaan ja rakentavat voimakkaita suhteita puhtaina hehkuvien värien välille. Aiheissa toistuvat klassiset perusmuodot: neliö, suorakaide ja ympyrä.

Neliössä Veikko Törmästä kiehtoo muodon neutraalius ja staattisuus. Osuvilla väriyhdistelmillä ja muodon leikillä taiteilija saa neliöön liikettä ja optisia harhoja. Törmäsen taide haastaa katsojan havaintokykyä, teoksissa on mukana oivaltavaa huumoria ja ilkikurisuutta. Kolmiulotteisuus syntyy valon, varjon ja värin leikistä ja pinnat tuntuvat jatkuvan epätodellisiin suuntiin.

Galleria Himmelblau
Finlaysoninkuja 9 kerros 2B
Finlaysonin alue, Tampere

Avoinna: ke-pe 11-18, la-su 12-16.

Veikko Törmäsen näyttely Neliön kanssa on avoinna 9.10. asti.