Galleria Himmelblaussa kuvataiteilija Ari Pelkosen teoksia 22.10. alkaen

Galleria Himmelblaussa nähdään kuvataiteilija Ari Pelkosen teoksia 22.10. avautuvassa näyttelyssä. Suuri yleisö tuntee Pelkosen Vuoden nuorena taiteilijana (2012).

Ari Pelkonen
Still Life
22.10.–28.11.2021
Galleria Himmelblau

Ari Pelkonen (s.1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Pelkosen taiteellinen työskentely linkittyy painetun taiteen kenttään. Pelkosen työskentelyn keskeinen kysymys on, mitä taidegrafiikka ja painettu taide ovat tässä ajassa. Still Life on Pelkosen toinen yksityisnäyttely Galleria Himmelblaussa.

Ari Pelkosen omakohtaisten, henkilöhistoriasta ja elämästä kumpuavien aiheiden ja teemojen ohella, erilaiset painetun kuvan menetelmät ja materiaalit sekä niiden käyttömahdollisuuksien tutkiminen, ovat tärkeässä osassa Pelkosen taiteellista työskentelyä. Pelkosen aikaisemmissa teoksissa traditionaaliset kohopainotekniikat, maalaus, liikkuva kuva ja kolmiulotteisuus ovat kaikki olleet keinoja tutustua, hahmottaa sekä laajentaa käsitystä painetun taiteen kentästä.

Ari Pelkosen teoksia on viimeksi ollut esillä muun muassa kesän 2021 Mäntän Kuvateideviikoilla, Viron Kuvataideakatemian EKA Galleriassa, Haugesundin Billedgalleriassa Norjassa sekä Jyväskylän taidemuseossa. Hänen näyttelyjä on lisäksi ollut muun muassa Galleria AMAssa Helsingissä, Galleria Forum Boxissa Helsingissä, Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa.

Ari Pelkosen teoksia on muun muassa Nykytaiteenmuseo Kiasman, Saastamoisen säätiön, Paulon säätiön, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmissa. Pelkonen on vuoden 2012 Vuoden nuori taiteilija.

Ari Pelkonen on tavattavissa näyttelynsä yhteydessä lauantaina 23.10. kello 12-16.

Lisätietoja

Pertti Ketonen
pertti.ketonen@himmelblau.fi / 0500 625 564

Galleria Himmelblau
Finlaysoninkuja 9 kerros 2B
Finlaysonin alue, Tampere
Avoinna ke–pe 11–18, la–su 12–16.
Esteetön. Vapaa pääsy.