Kirsi Neuvonen – Kerroksellisuus, pajalla 3.5.-2.6.

Kirsi Neuvonen – Kerroksellisuus

Grafiikanpaja Himmelblaussa 3.5.–2.6.2019

Grafiikanpaja Himmelblaun työpajanäyttelyssä on esillä Kirsi Neuvosen (s. 1960) tuotantoa muutamalta viimeiseltä vuodelta. Kerroksellisuus viittaa teemojen ja aiheiden uusiutumiseen sekä grafiikan painomenetelmässä värien syntyyn kerros kerrokselta. Esillä on vuonna 2019 syntyneitä pukuteoksia sekä eläinaiheita viime vuosilta. Teokset on valittu pääosin niistä Neuvosen teoksista, joita on vedostettu tai vedostetaan Grafiikanpaja Himmelblaussa. Huolimatta pitkästä, jo 1995 alkaneesta, yhteistyöstä Himmelblaun kanssa, pukuteoksia ei ole koskaan aiemmin vedostettu Himmelblaun pajalla.

Neuvosen tuotannossa tietyt teemat nousevat hitaalla syklillä uudelleen esille. Menneestä ja uudesta syntyy teemojen kudelma, Kerroksellisuus. Taiteilija pääsee rinnastamaan teoksiaan ja niiden aiheiden kehittymistä vuosien varrella.  Uusiutuvia teemoja ovat olleet erilaiset kasvi- ja eläinaiheet sekä taidehistoriaan pohjautuvat muotokuvamaiset ihmishahmot ja tärkeään rooliin nousseet pukuteemat, jotka ovat olleet taiteilijan tuotannossa mukana jo neljällä vuosikymmenellä.

Eläinaiheista Faabelit-sarjan bambi- ja kaurisaiheet ovat olleet Neuvosen tuotannossa jo vuodesta 2007. Niin pukuteoksissa kuin eläinaiheissakin kasvit tai kasviornamentiikka on yhdistävänä tekijänä teosten välillä. Faabelit-sarja kertoo metsän kuninkaallisista kauriista ja hellyttävistä seikkailunhaluisista bambeista. Uusimmissa teoksissa esiintyy myös Kettu ja lintuja. Tarinallisuus, sadunomaisuus ja leikkisyys ovat tunnusomaista Neuvosen eläinaiheissa.