Paul Osipow | Galleria Himmelblau | 13.4.–12.5.2024

Paul Osipow kuuluu kiistattomasti merkittäviin suomalaisiin taidemaalareihin. Osipowin tuotannon kirjo on laaja, ja hänellä on tyylillisesti varsin monta aikakautta: esittävää, ekspressiivistä ja konkreettista vuorotellen. Hän on luonut mittavan uransa aikana mielenkiintoisen historian maalauksilleen palaamalla välillä takaisin eri tyyleihin.

Paul Osipowilla on ehtinyt olla retrospektiivisiä näyttelyitä useampia, Nykytaiteen museon järjestämä Ateneumissa, Amos Andersonin taidemuseossa, Kunstnernes Husissa ja Helsingin Taidehallissa sekä miniretrospektiivinen Galerie Anhavassa. Kaikki nämä näyttelyt ovat poikenneet toisistaan jopa melkoisesti. Nyt ajankohtainen näyttely Tampereella Galleria Himmelblaussa tulee myöskin olemaan ”uusi”. Mukana on monia teoksia, joita ei ole koskaan esitelty ja sellaisia, joita yleisö on voinut nähdä 30–40 vuotta sitten.

Galleria Himmelblaun näyttelyn vanhimmat teokset ovat minimalistisia maalauksia 70-luvulta.  Uusimmat maalaukset ovat toissa talven tuliaisia Grassinasta, Italiasta, jossa Paul Osipow on viettänyt viime vuosina talvia työskennellen. Samassa yhteydessä julkaistaan Osipowin uusimmat grafiikanteokset, jotka on tehty Himmelblaun grafiikanpajalla syksyn 2023 aikana.

– Kari Kenetti

Paul Osipowin maalauksia ja taidegrafiikkaa
Galleria Himmelblau
13.4.–12.5.2024

Avoinna: ke–pe 11–18, la–su 12–18
Suljettu: ma, ti

Vapaa pääsy
Finlaysoninkuja 9, kerros 2B
Finlaysonin alue, Tampere