Riiko Sakkinen: Bad Hair Day Leaders pop up -galleria Himmelissä 25.1.-27.2.2019

Riiko Sakkinen on tunnettu poliittisesti kantaaottavasta taiteestaan. Näyttely Bad Hair Day Leaders esittelee maailman 14 vaikutusvaltaisinta johtajaa Media54:n tiloissa pop up -galleria Himmelissä.

Riiko Sakkinen maalautti työt viime keväänä viiden viikon residenssiaikanaan Beninissä, Grand-Popon kylässä paikallisella parturikylttimaalarilla. Ideana oli esitellä henkilöt, jotka tunnetaan globaalisti. Projektin aikana kävi ilmi, että maalari Louis Houenoude ei tuntenut johtajista kuin Paavin. Houenoude oli kylän harvoja katolilaisia valtauskon ollessa voodoo. Länsimaalaisen itsestään selvänä pitämä ajatus globaalista maailmasta ei päde Beninissä, jossa ei ole TV:tä, radiota, sanomalehtiä eikä juuri sähköäkään.

Teossarjan nimi viittaa paitsi sotkuisiin hiuksiin, myös päivään, jolloin asiat eivät suju tai ne menevät väärin. Mukaan on valikoitunut ne johtajat, joilla on eniten vaikutusta maailman politiikassa nykypäivänä. Maalaaja Houenoude on käyttänyt omaa taiteellista näkemystään lopputulokseen.

Näyttely on esillä Finlaysonin alueella, Media54:n tiloissa, pop up -galleria Himmelissä 25.1.-27.2. (Sisään joko Satakunnankadulta tai Finlaysoninkujan päästä tai Siperian liikekeskuksesta sisäkautta.) Avoinna ti-pe klo 11-17, la-su 12-16. Vapaa pääsy!

Kuvan näyttelyjulisteen design: Nalle Ritvola